(video) CEC "a pasat" luarea deciziei privind spotul electoral PCRM către instanţele de judecată

vineri, 5 noiembrie 2010

(video) CEC
Foto: protv.md

Comisia Electorală Centrală a hotărât ca în cazul contestației împotriva spotului electoral PCRM, depuse de către PD şi PL, trebuie să se expună instanţa de judecată. Şase din cei şapte membri ai CEC au votat pentru susţinerea acestui proiect de hotărâre. Unul dintre membrii Comisiei, Nicolae Gîrbu, a menţionat că este un litigiu destul de complicat, iar luarea unei asemenea decizii ţine de competenţa instanţelor de judecată.

UNIMEDIA amintește că spotul electoral al PCRM a fost contestat la CEC de către postul privat de televiziune ProTV Chişinău, Partidul Democrat şi Partidul Liberal. ProTV a solicitat ca din cadrul spotului electoral să fie scoasă sigla ProTV, menţionând că în rest nu au nici o obiecţie în ceea ce priveşte utilizarea imaginilor video de către PCRM.


Potrivit reprezentanţilor PD şi PL, spotul electoral în cauză este un mixaj din mai multe frânturi de imagine, rupte din context, care au drept scop denaturarea imaginii președintelui Mihai Ghimpu și a liderul PD, Marian Lupu.

Totodată, reprezentantul PCRM la CEC, Vadim Moţarschi, a menţionat că singurul mixaj din video este prezent la secunda 23, când interjecţia „PIU-PIU” este repetată de câteva ori. „O simplă interjecţie nu poate denatura mesajul”, a subliniat Motârschi.



sursa: Unimedia

0 Comments: