Băsescu: Transnistria, test pentru Moscova dacă este partener deschis al UE în rezolvarea conflictului

joi, 4 noiembrie 2010

Băsescu: Transnistria, test pentru Moscova dacă este partener deschis al UE în rezolvarea conflictului
Foto: topnews.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la Ljubljana în cadrul discuțiilor cu omologul său sloven că rezolvarea problemei transnistrene este un test, pe de o parte pentru capacitatea UE de a rezolva acest conflict îngheţat, şi pe de altă parte pentru Moscova dacă este un partener deschis al Uniunii în această problemă, relatează money.ro.


La rândul său, preşedintele Sloveniei Danilo Türk a spus că Parteneriatul Estic este o prioritate maximă a Uniunii Europene, fiind vorba de relația între Uniune şi Rusia, cu implicaţii în evoluţia economică a statelor estice. El a apreciat că Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult în sensul rezolvării problemei transnistrene.

"În această regiune există anumite conflicte nerezolvate care necesită rezolvare. Problema Transnistriei este o problemă care trebuie rezolvată cu o mai mare hotărâre şi cu sentimentul că soluţia finală este posibilă. Nu ar fi bine să apară vreo evaluare, vreo opinie că această problemă nu poate fi rezolvată. Această problemă trebuie rezolvată şi această rezolvare necesită o colaborare strânsă a ţărilor membre UE, a Uniunii ca întreg, dar şi a ţărilor din afara Uniunii, cum sunt Ucraina şi Moldova", a sublinat Türk.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la money.ro


0 Comments: