Poetul Adrian Păunescu se zbate între viață și moarte

miercuri, 3 noiembrie 2010

Poetul Adrian Păunescu se zbate între viață și moarte
Foto: Realitatatea.net

Internat la Spitalul Floreasca, poetul a suferit un stop cardiac în această dimineaţă, fiind nevoie de mai multe manevre de resuscitare, informează Jurnalul Naţional. Surse medicale citate de EvZ susţin că poetul nu mai are foarte multe şanse:  "Este o chestiune de ore. Nu mai avem ce să-i facem".


Poetul Adrian Păunescu se zbate între viaţă şi moarte, informează Jurnalul Naţional. Potrivit publicaţiei, poetul a suferit miercuri dimineaţă, la ora 4, un stop cardiac, echipa de medici condusă de dr. Şerban Brădişteanu supunându-l mai multor manevre de resuscitare.

Medicii au intrat în alertă încă din noaptea de marţi spre miercuri, când au constatat oprirea bătăilor inimii. Ei fac, de mai multe ore, diverse manevre medicale specifice pentru repunerea în funcţiune a inimii, la parametri stabili.

La ora transmiterii acestei ştiri, pacientul a fost conectat la aparate, pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii, conform surselor citate.

Poetul este internat din 26 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având probleme cardiace, renale şi hepatice. Păunescu are 67 de ani.

Adrian Păunescu a fost unul dintre prietenii și marii susținători ai poetului basarabean, Grigore Vieru.

sursa: Unimedia

0 Comments: