Eweek: FBI a arestat doi hackeri moldoveni din cei cinci dați în căutare

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Eweek: FBI a arestat doi hackeri moldoveni din cei cinci dați în căutare
Foto: fbi.com

Doi moldoveni căutați de FBI pentru infracțiuni cibernetice au fost arestați recent de către autorităţile americane. Joi, pe 4 noiembrie, Dorin Codreanu şi Lilian Adam, ambii originari din Republica Moldova, au apărut în fața instanței de judecată din orașul Madison, statul Wisconsin, SUA. Ei sunt acuzați de participare într-o organizație "criminală", specializată în fraude cibernetice, care a folosit troianul Zeus pentru a infecta computere şi a stoarce online informaţii referitoare la conturile bancare ale utilizatorilor de internet.

Potrivit EWeek, nu este clar ce făceau Codreanu și Adam în Wisconsin. Detalii despre arestul lor nu sunt disponibile la oficiul procurorului din Madison şi nici pe site-ul FBI.


Dorin Codreanu (21 de ani) este suspectat de Biroul Federal de Investigații în recrutarea și crearea unei rețele de persoane care i-ar ajuta la spălarea banilor. El a reușit să găsească două persoane, promițându-le zece procente din sumă retrasă din cont. Lilian Adam (21 de ani) a deschis trei conturi false reușind să transfere pe ele 14,620 de dolari și să retragă 7,900 de dolari.

Reamintim că Victoria Opincă şi Alina Turuta au fost reținute în Manhattan, New York, la începutul lunii octombrie, fiind la fel suspectate de fraude cibernetice.

sursa: Unimedia

0 Comments: