50 de milițieni transnistreni au pătruns în Corjova azi dimineața și au blocat amenajarea unui teren de agrement pentru copii

miercuri, 3 noiembrie 2010

50 de milițieni transnistreni au pătruns în Corjova azi dimineața și au blocat amenajarea unui teren de agrement pentru copii
Foto: Colaj UNIMEDIA

Circa 50 de milițieni transnistreni au pătruns astăzi dimineața în satul Corjova și au îndemnat un grup de muncitori să părăsească zona unde aceștia au început amenajarea unui teren de agrement pentru copii, ca urmare a unui proiect câștigat de către administrația locală din partea PNUD.

Potrivit primarului satului Corjova, Valeriu Nițu, milițienii s-au aflat în sat până la prânz și au amenințat cu arestări, motivând că lucrările nu pot fi demarate fără decizia administrației raionului Dubăsari. ”Ei susțin că teritoriul aparține Transnistriei și pentru a continua lucrările este nevoie de aprobarea administrației de la Dubăsari. Au amenințat lucrătorii că îi vor aresta, au amenințat doi polițiști moldoveni, care au venit la fața locului, aceștia s-au retras, iar milițienii au rămas”, spune primarul. După orele 14.00, s-au retras și membrii organelor de forță din transnistria, precizând că dacă lucrurile vor continua aceștia vor reveni. 


Valeriu Nițu a declarat pentru UNIMEDIA că dispune de decizia adiministrației publice locale și a solicitat implicarea Comisiei Unificate de Control, dar până în prezent, CUC nu a întreprins nimic în acest sens.

UNIMEDIA menționează că în satul Corjova incidente cu implicarea milițienilor se întâmplă sistematic. Situația se acutizează, de regulă, în ajunul scrutinelor electorale. Printre recentele intervenții al organelor de forță separatiste se numără cel de la 1 septembrie curent,  când gimnaziul din Corjova a fost înconjurat de un contingent de circa 50 de miliţieni. Aceştia au motivat că au primit un avertisment de alertă cu bombă și au deconectat electricitatea din sat. La 5 septembrie, în ziua referendumului, locuitorii din Corjova au fost nevoiți să voteze la Cocieri și Ustia, pentru că  accesul spre secția de votare din localitate a fost blocat de aceleași forțe separatiste.

sursa: Unimedia

0 Comments: