CEC a amânat din nou examinarea contestaţiei depuse de PD şi PL pentru şedinţa viitoare. PD anunţă că se va adresa la Curtea de Apel

joi, 4 noiembrie 2010

CEC a amânat din nou examinarea contestaţiei depuse de PD şi PL pentru şedinţa viitoare. PD anunţă că se va adresa la Curtea de Apel
Foto: captură spot electoral PCRM

Controversatul spot electoral al Partidului Comuniştilor va fi în continuare difuzat de către instituţiile media. Comisia Electoral Centrală a pus astăzi la vot proiectul de interzicere a spotului, însă pentru că nu acumulat numărul necesar de voturi, examinarea contestaţiei a fost amânată pentru şedinţa viitoare, care cel mai probabil va avea loc mâine.


Proiectul prevedea interzicerea spotului electoral PCRM, pentru că acesta ar reprezenta o compilaţie constituită din mai multe secvenţe video, care denaturează sensul lor iniţial. Însă, în urma examinării suplimentare a probelor prezentate de către comunişti, secretarul CEC şi-a schimbat opinia şi a recuzat statutul de raportor. În locul său a fost numit Pavel Midrigan.

Într-un final, patru membri au votat pentru interzicerea spotului, doi împotrivă, unul s-a abţinut - iar decizia nu a trecut. 

Pentru că cele 5 zile destinate pentru examinarea contestaţiei au expirat, reprezentantul PD Andrei Volentir a anunţa că se va adresa la Curtea de Apel, pentru ca instanţa să se pronunţe pe marginea acestui spot.

Precizăm că acest spot electoral PCRM a fost de contestat la CEC de către postul privat de televiziune Protv Chişinău, Partidul Democrat şi Partidul Liberal.

Postul de televiziune a cerut ca din cadrul spotului electoral să fie scoasă sigla ProTV, menţionând că în rest nu au nici o obiecţie în ceea ce priveşte  utilizarea imaginilor video de către PCRM.

Potrivit reprezentanţilor PD şi PL, spotul electoral în cauză este un mixaj din mai multe frânturi de imagine, rupte din context, care au drept scop denaturarea imaginii președintelui Mihai Ghimpu și a liderul PD, Marian Lupu.

Totodată, reprezentantul PCRM la CEC, Vadim Motârschi, a menţionat că singurul mixaj din video este prezentă la secunda 23, când interjecţia „PIU-PIU” este repetată de câteva ori. „O simplă interjecţie nu poate denatura mesajul”, a subliniat Motârschi.

Vedeți mai jos spotul video la care se face referire:


Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: