Trăian Băsescu împlineşte astăzi 59 de ani

joi, 4 noiembrie 2010

Trăian Băsescu împlineşte astăzi 59 de ani
Foto:nato.int

Preşedintele României, Trăian Băsescu, îşi sărbătoreşte astăzi, 4 noiembrie, ziua de naştere. Şeful statului vecin împlineşte 59 de ani. Cu această ocazie, a fost felicitat de către omologul său moldovean, Mihai Ghimpu.


Vezi ce i-a urat Ghimpu:

"Cu ocazia zilei Dumneavoastră de naştere, împreună cu cetăţenii Republicii Moldova, am onoarea şi deosebita plăcere să Vă adresez sincere felicitări şi urări de bine, dorindu-Vă sănătate şi realizări deosebite în activitatea de zi cu zi, desfăşurată pentru binele românilor de pretutindeni.
 
Acest fericit prilej îmi oferă posibilitatea de a reitera hotărîrea mea fermă şi a cetăţenilor Republicii Moldova de a contribui pe toate căile la extinderea şi consolidarea colaborării bilaterale pe multiple planuri, spre binele cetăţenilor ambelor state. Am deplina convingere că dezvoltarea relaţiilor speciale şi privilegiate pe care le are Republica Moldova cu România va cunoaşte noi perspective în realizarea obiectivelor comune stabilite. Îmi exprim certitudinea că legăturile de limbă, cultură, identitate şi istorie dintre Republica Moldova şi România îşi vor găsi împlinirea într-un viitor apropiat.
 
Doresc să vă mulţumesc pentru faptul că în aspiraţiile sale de integrare europeană, Republica Moldova poate miza şi în continuare pe sprijinul României, care rămîne a fi un susţinător constant şi dezinteresat al Republicii Moldova în realizarea parcursului său european", se arată în mesajul de felicitare a preşedintelui interimar Mihai Ghimpu.

Trăian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951 în localitatea constănţeană Basarabi. A absolvit în 1976 Facultatea de Navigaţie din cadrul Institutului de Marină "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Băsescu s-a născut la 4 noiembrie 1951 în localitatea Basarabi din judeţul Constanţa. A absolvit secţia comercială a Institutului Naval din Constanţa în 1976 şi a fost căpitan de navă timp de 11 ani. În 1987 a devenit şeful agenţiei Navrom din Anvers, Belgia. Doi ani mai târziu a fost numit director general al inspectoratului de navigaţie civilă al Ministerului Transporturilor, devenind apoi subsecretar al departamanetului de transporturi navale. Băsescu a avut două mandate ca Ministru al Transporturilor, din 1991 până în 1992 şi din 1996 până în 2000.

Trăian Băsescu a obţinut primul mandat de primar al Bucureştiului  în 2000. În iunie 2004 a fost reales în această funcţie.

În  decembrie 2004, Trăian Băsescu a preluat fotoliul de la Palatul Cotroceni. Suspendat de către Parlament la 16 aprilie 2007, a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al României, prin Referendum, pe 19 mai 2007, iar din 14 decembrie 2009 îşi continuă, până în prezent, funcţia supremă în stat. Traian Băsescu este căsătorit şi are două fiice.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: