Încă 6 finanţatori fictivi ai PCRM "deconspiraţi" de liberali

miercuri, 3 noiembrie 2010

Încă 6 finanţatori fictivi ai PCRM
Foto: Colaj UNIMEDIA

6 persoane, care figurează pe listele de donatori ai PCRM lucrează la firma de construcţii Moldconstruct Market, care aparţine fiului liderului comunist, Oleg Voronin, şi au fost obligaţi să semneze un borderou, care a fost ulterior folosit pentru a justifica sumele de bani virate pentru campania electorală de către comunişti. Declaraţia aparţine deputatului PL, Valeriu Muntean şi a fost lansată în cadrul unei conferinţe de presă.


Potrivit lui, Anton Leviţchi, Vitalie Gusev, Vitalie Cebanu, Ghenadie Jigan, Gheorghe Gîrlădeanu, Vitalie Lungu şi Robert Hristov-Burţev lucrează la firma de construcţie respectivă şi au fost obligaţi să semneze în borderou fără să cunoască despre ce este vorba.

Conform datelor prezentate în raportul financiar PCRM, aceştia ar fi donat împreună formaţiunii peste un milion de lei. "Acești oameni trăiesc foarte greu. O spun în conoștință de cauză pentru că sunt vecin cu o parte din ei", a precizat Muntean.

Acesta a mai menţionat că Leviţchi şi Gusev nu mai sunt de găsit, deoarece au părăsit ţara. "Şi ceilalţi aşa-zişi finanţatori nu mai sunt de găsit, pentru că membrii PCRM au avut grijă să-i ascundă de ochii presei şi ai organelor abilitate", a afirmat liberalul.

UNIMEDIA amintește tot scandalul a pornit în momentul în care tatăl unui tânăr de 23 de ani, Anton Levițchi, care figurează în lista de donatori a Partidului Comuniștilor, declară că prima dată aude de acest lucru. Potrivit PCRM, acesta ar fi donat 250 mii lei comuniștilor pentru campania electorală.

sursa: Unimedia

0 Comments: