Băsescu salută inițiativa lui Medvedev de a rezolva conflictul transnistrean

miercuri, 3 noiembrie 2010

Băsescu salută inițiativa lui Medvedev de a rezolva conflictul transnistrean
Foto: basarabeni-constanta.ro

"Salut de aici, de la Ljubljana, poziţia din ultima vreme exprimată de preşedintele Medvedev cu privire la rezolvarea problemei transnistrene".

Declarația aparține președintelui României, Traian Băsescu, care se află în vizită în Slovenia, la invitația omologului său sloven, Danilo Turk, transmite Mediafax.


Băsescu a menționat că soluționarea diferendului transnistrean este un test pentru Uniunea Europeană, dar și pentru Rusia, în cazul în care moscova este un partener deschis al UE în rezolvarea acestui conflict.

UNIMEDIA amintește că președintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat, la 19 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă comună după summitul ruso-franco-german de la Deauville, că  diferendul transnistrean poate fi rezolvat în cazul în care toate părţile implicate în conflict vor avea o atitudine constructivă, în special intermediarii. El a subliniat că succesul va depinde nu numai de Rusia, ci în primul rând de poziţia Republicii Moldova, Transnistriei, dar şi de poziţia României şi UE. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la mediafax.ro


0 Comments: