După alegeri, PDM lasă ușa deschisă pentru dialog cu toate forțele politice care vor accede în Parlament, dar nu va uita replicile lui Voronin

vineri, 5 noiembrie 2010

După alegeri, PDM lasă ușa deschisă pentru dialog cu toate forțele politice care vor accede în Parlament, dar nu va uita replicile lui Voronin
Foto: karadeniz-press.ro

”Astăzi toți se întreabă ce comportament va adopta Partidul Democrat după alegerile din 28 noiembrie. Am declarat deschis că lăsăm ușa deschisă pentru un dialog cu toate forțele politice care vor accede în Parlament. Dialogul, însă, nu înseamnă baterea de palmă. În prezent, polarizarea societății este flagelul principal pe calea dezvoltării țării. Din care motiv acest dialog trebuie să aibă loc. Este altă întrebarea de pe ce platformă, de pe ce poziții și principii va avea loc acest dialog”. Declaraţiile aparţin președintelui Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu,  lansate în seara zilei de ieri, 4 octombrie, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.


Cu toate acestea, Marian Lupu a specificat că  nu va uita toate replicile liderului comunist Vladimir Voronin lansate la adresa sa.

Mai mult, liderul PDM spune că formațiunea pe care o conduce este cea care s-a gândit cel mai mult la interesul național deoarece dacă vroia să devină președinte de țară cu orice scop, anul trecut o făcea ușor. ”Însă nu pot să accept poziția de un președinte bufon, un președinte lipsit de orice capacitate de acțiuni și de a promova propriile valori, nu pentru interesul său, dar cel național. Eu reies din interesul național. Vreau să văd asemenea abordare și din partea altor", a afirmat Lupu.

Liderul PDM a estimat că o soluție a  crizei politice din Moldova ar fi ca toată lumea să se gândească la găsirea unei formule pentru stabilirea unui Guvern de unitate națională.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: