NIT-ul "țipă" că va rămâne vineri fără licență

miercuri, 3 noiembrie 2010

NIT-ul
Foto: Colaj UNIMEDIA

Postul de televiziune „NIT” declară că este în pragul suspendării activităţii prin faptul că autorităţile ar putea decide, la finele săptămânii curente, retragerea licenţei de emisie, transmite Agenţia Monitor Media.


Potrivit sursei, care citează știrile NIT, postul susține că vineri, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) va examina un raport de monitorizare a postului, care ar putea servi drept pretext pentru adoptarea unei decizii care ar dicta retragerea licenţei „singurului post tv de opoziţie din R. Moldova”. NIT leagă posibila retragere a licenţei cu recentele declaraţii ale premierului Vlad Filat, care a spus că va solicita sancţionarea posturilor care au difuzat un documentar în care actualele autorităţi sunt acuzate că ar fi organizat inundaţiile din vara acestui an în lunca Prutului.

NIT pretinde că este una din puţinele instituţii media care a spus „adevărul despre inundaţii şi că este „singurul canal TV de opoziţie care le stă autorităţilor în gât ca un os”.

Ultimul raport de monitorizare a presei în campania electorală, făcut public, marţi, la Chişinău, arată că postul „NIT” tv favorizează deschis Partidul Comuniştilor din R. Moldova.

Postul privat „NIT” are acoperire naţională.

sursa: Unimedia

0 Comments: