Valeriu Lazăr: PD va avea un rol important - de a înclina balanţa într-o parte sau alta după alegeri

marți, 2 noiembrie 2010

Valeriu Lazăr: PD va avea un rol important - de a înclina balanţa într-o parte sau alta după alegeri
Foto: allmoldova.com

„Noi am coordonat elaborarea Programului anticriză, noi am coordonat negocierile cu FMI din postura de vicepremier și ministrul al Economiei. Partidul Democrat are cea mai solidă echipă economică”. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PDM, Valeriu Lazăr, şi a fost lansată în cadrul dezbaterilor electorale la postul public de televiziune Moldova 1, comunică Serviciul de Presă al PDM.


„Fie că vorbim despre salarii şi condiţii bune pentru pedagogi în şcoli, salarii şi spitale dotate, că vorbim despre drumuri, apă, salubrizare, că vorbim de pensii majorate, înţelegem că toate aceste lucruri vin până la urmă dintr-o economie sănătoasă, de la bugetul de stat şi de la bugetul asigurărilor sociale”, a subliniat Lazăr.

Potrivit acestuia, la formarea bugetelor contribuie antreprenorii, care trebuie ajutaţi să înceapă să-şi dezvolte o afacere. „Până la urmă, salariile nu sunt plătite de ministrul Finanţelor sau de ministrul Economiei, salariile sunt plătite de oamenii care contribuie la buget, antreprenori sau oamenii care muncesc la întreprinderi. Trebuie să scădem presiunea asupra oamenilor afaceri”, a conchis Valeriu Lazăr.

„Dacă se declară la Moscova una, la Bucureşti alta, iar la Bruxelles a treia, nimeni nu ne ia în serios. Noi spunem acelaşi lucru şi la Moscova, şi la Bruxelles şi prin asta ne caracterizăm. Nu încercăm să purtăm ceasul pe dreapta, să-i cerem prietenia lui Putin şi să declarăm la Bucureşti că suntem români”, a spus vicepreşedintele PD.
 
Cu cine va face coaliție PD după alegeri? „Este clar de pe acum că Partidului Democrat îi va reveni acelaşi rol important – de a înclina balanţa într-o parte sau în alta”, a menţionat Valeriu Lazăr.

sursa: Unimedia

0 Comments: