Germania a donat Departamentului Instituțiilor Penitenciare patru autovehicule moderne pentru transportarea deținuților

miercuri, 3 noiembrie 2010

Germania a donat Departamentului Instituțiilor Penitenciare patru autovehicule moderne pentru transportarea deținuților
Foto: Serviciul de Presa DIP

Patru autovehicule destinate transportării deţinuţilor au fost donate astăzi, 3 noiembrie, Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Moldova din partea Republicii Federale Germania, transmite Serviciul de Presă al DIP.


Cele patru autospeciale de model Mercedes-Benz, Wolkswagen şi Evobus sînt destinate deplasării a cîte opt, nouă şi douăzeci şi şapte de persoane private de libertate, fapt ce impune un grad sporit de securitate, astfel acestea dispun de cabine pentru o singură persoană şi cabine duble şi locuri pentru personalul însoţitor.

Automobilele sunt dotate cu încălzire, sistem de ventilare şi iluminare, sunt asamblate cu mijloc de comunicare între salonul şoferului şi încăperea gărzii şi deţinuţilor. De asemenea, pentru evitarea unor situaţii de urgenţă încăperea gărzii este dotată cu ieşire de rezervă, care se deschide din exterior.

Această donaţie este un sprijin acordat guvernului moldovean în activitatea de îmbunăţire şi reajustare a condiţiilor de escortare a deţinuţilor, dar şi de securitate a acestora.

UNIMEDIA precizează că autovehiculele au fost puse la dispoziţie de către ministerele de justiţie din landurile federale germane Nordrhein-Westfalen, Hessen şi Sachsen în colaborare cu Ministerul Federal al Justiţiei şi Ambasada Germană în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: