Mihai Ghimpu vrea o ședință a Legislativului până la 28 noiembrie, pentru a discuta ridicarea imunității lui Voronin

miercuri, 3 noiembrie 2010

Mihai Ghimpu vrea o ședință a Legislativului până la 28 noiembrie, pentru a discuta ridicarea imunității lui Voronin
Foto: UNIMEDIA

”Președintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, va insista ca până la 28 noiembrie să fie convocată ședința Parlamentului”, a declarat astăzi, 3 octombrie, vicepreședintele PL, Vladimir Munteanu, citat de PUBLIKA.MD.


otrivit acestuia, în cadrul ședinței urmează a fi discutată ridicarea imunității parlamentare a deputatului comunist, Vladimir Voronin.

UNIMEDIA precizează că deși Legislativul a fost dizolvat prin decret prezidențial la 28 septembrie, deputații sunt în drept să voteze hotărâri și legi ordinare, printre care se numără și ridicarea imunității parlamentare. Totdată, pentru a discuta ridicarea imunității parlamentare este necesar avizul Comisiei Juridice Numiri și Imunități. 

Ultima a examinat repetat, la 11 octombrie, cererea Procuraturii Generale privind retragerea imunităţii parlamentare a deputaţilor Vladimir Voronin şi Anatol Popuşoi.  Comisia a solicitat procurorilor să-i interogheze pe cei doi deputaţi în calitate de bănuiţi şi să anexeze mărturiile acestora la dosar. Fostul preşedinte este suspectat de către procurori de abuz de putere în timpul evenimentelor din aprilie 2009, ce a dus la moartea unui om.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la PUBLIKA.MD


0 Comments: