Femeile care trişează

joi, 4 noiembrie 2010

Femeile care trişează
Foto: soacramica.eu

Există subiecte în care trebuie să intri cu acul şi penseta, într-atât de delicate sunt. Dacă intri cu tractorul, te iau toţi dracii. Ei, bine, eu am să intru cu sapa.


În postul ăsta n-am de gând să pun pe nimeni la perete ca să-i inventariez păcatele. E doar un răspuns la întrebarea: “De ce uneori nu poate exista o solidaritate sănătoasă între femei?”

Femeile care se poartă fairplay în relaţia cu bărbaţii sunt tot atât de uşor de găsit ca varza de Bruxelles la piaţa agricolă de la Ciocana. Pentru că o bună parte din femei … umblă cu fofârlica. Dacă fofârlica e mai şi fertilă, de ce să n-o pui la bătaie când îţi asigură calea direct spre biserică şi primărie? Explic omeneşte aşa cum urmează.

O femeie care a traversat cu răbdare etapele fireşti ale unei relaţii dintre un bărbat şi o femeie bazată pe respect – căsătoria, naşterea, botezul - nu cred că va face vreodată o echipă cu una care l-a constrâns pe un bărbat să se însoare cu ea pentru că: „Vezi tu, Dumnezeu a vrut copilul ăsta înainte ca tu să-l vrei”. Prima femeie care îi va întoarce spatele şi sufletul e potenţiala sa soacră. Bun, una cu frică de Dumnezeu poate fi uşor manipulată, dar altă soacră, mai izghiţică poate să-i şi spună direct: “Şi nu cumva Dumnezei ţi-a scos chiloţii, dragă noră?”, iar dacă mai hârâie ceva despre avort (că au fost şi soacrele fete mari, timpul nu le-a şters din minte vrăjile muiereşti) apoi vai de capul ei. Urmează cumnata, vecina, cumătrele soacrei şi ale cumnatei şi tot aşa în progresie geometrică. Numai femeile ştiu câte gânduri păgâneşti stau la conceperea unui copil dat de Dumnezeu.

Continuare pe blogul Soacrei Mici...

sursa: Unimedia

0 Comments: