Anatol Țăranu: Criticile lui Marian Lupu la adresa lui Vlad Filat sunt o mișcare inteligentă de a atrage electoratul de stânga

miercuri, 3 noiembrie 2010

Anatol Țăranu: Criticile lui Marian Lupu la adresa lui Vlad Filat sunt o mișcare inteligentă de a atrage electoratul de stânga
Foto: Colaj UNIMEDIA

"În momentul în care Partidul Democrat formulează niște pretenții față de Guvernul Filat, el mai degrabă mizează pe atragerea electoratului de stânga. Este o strategie electorală. Comuniștii l-au acuzat pe Lupu că a devenit o marionetă pentru AIE, că este un secund în această construcție politică, deci, după mine, liderul PDM, Marian Lupu face o mișcare inteligentă".

Declarația aparține analistului politic, Anatol Țăranu, oferită pentru UNIMEDIA. Potrivit lui, nu e plăcut, dar critica este dozată, fără mare răutate. "Este un mesaj bun pentru electoratul de stânga. În acest fel Marian Lupu se detașează de Alianța de Guvernare", a ținut să sublinieze Țăranu la solicitarea portalului nostru de știri.

"Eu sunt convins că prin această tactica el încearcă să atragă electoratul comunist și mai puțin din tabăra liberal-democrată. Acest lucru ar trebui să-l înțeleagă și liderii AIE. Am văzut reacția rezervată a dlui Filat și eu cred că el înțelege acest lucru.


 Da, este neplăcut, dar este o șansă suplimentară pentru reconstituirea Alianței de Guvernare și după alegerile din 28 noiembrie 2010", a conchis Țăranu.

UNIMEDIA amintește că liderul PDM, Marian Lupu, declara în week-end la Hâncești că nu mai susține politica de dreapta promovată de Vlad Filat. „Nu, domnule Filat, nu vom mai accepta asemenea comportamente din partea dumneavoastră, populiste sau demagogice, pentru că ele sunt de natură să pună în pericol dezvoltarea statului! Da, domnule Filat, vom asigura după 28 noiembrie o guvernare cu un program economic preponderent de stânga, axat pe soluţionarea problemelor sociale, care să răspundă nevoilor celor mulţi", declara acesta. La o emisiune televizată de luni seara, Vlad Filat a declarat că nu dorește să comenteze afirmațiile colegului de Alianță.

sursa: Unimedia

0 Comments: