SIS condamnă tentativele de dezinformare și manipulare ale agenției pro-comuniste OMEGA

miercuri, 3 noiembrie 2010

SIS condamnă tentativele de dezinformare și manipulare ale agenției pro-comuniste OMEGA
Foto: sis.md

Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova condamnă informațiile vehiculate de agenția pro-comunistă Omega și NIT cu privire la inundarea intenționată a satelor moldovenești.


Potrivit unui comunicat de presă al instituției, de la apariţia pericolului calamităţilor naturale, SIS a monitorizat evoluţiile în zona afectată, ulterior interacţionând informativ cu Comisia naţională pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor şi cu autorităţile locale,  împuternicite cu gestionarea situaţiei de criză.  

Referindu-se la concluziile filmului "Trădați de Vii" produs de Omega și difuzat de NIT, SIS comunică că investigările desfăşurate nu au oferit date ce indică la careva activităţi premeditate din partea organelor competente prin care s-ar fi atentat la siguranţa locuitorilor, sau agrava situaţia în localităţile inundate. "Nu au fost obţinute nici informaţii care ar demonstra că spargerea digului de protecţie de la Prut, în vecinătatea satului Nemţeni, ar  fi fost urmare a implicării factorilor din exteriorul ţării", se mai precizează în comunicatul de presă al instituției.

"Calificăm vehicularea unor astfel de zvonuri drept tentativă de dezinformare şi de  manipulare a opiniei publice, care poate avea impact negativ asupra stării de spirit în rândul populaţiei şi stabilităţii sociale în zona calamităţilor", se menționează în încheierea comunicatului de presă al SIS.

UNIMEDIA amintește că  agenția pro-comunistă Omega a realizat un film în care prezintă Guvernul ca vinovat de organizarea inundațiilor în lunca Prutului. Mai multe instituții, experți, dar și jurnaliști au calificat filmul ca fiind unul propagandistic.

sursa: Unimedia

0 Comments: