VEZI AICI cum vor arăta cele 102 troleibuze noi procurate de Primăria municipiului Chişinău

miercuri, 3 noiembrie 2010

VEZI AICI cum vor arăta cele 102 troleibuze noi procurate de Primăria municipiului Chişinău
Foto: UNIMEDIA

A fost anunţată compania care va livra cele 102 troleibuze pentru municipiul Chişinău. Este o firmă din Minsk, Belarus - BELKOMMUNMASH & Carpat Belaz Service. Contractul de achiziţionare a fost semnat în urmă cu câteva minute de către directorul companiei producătoare şi directorul Regiei Transport Electric Chişinău, Ghoerghe Morgoci.


Noile troleibuze sunt eficiente energetic şi consumă cu circa 20-30% mai puţin curent electric. De asemenea, au podea joasă fără trepte, trei uşi duble, ferestre fumurii, acces pentru persoane cu dizabilităţi fizice, sistem electronic de afişaj, precum şi parametri tehnici conform standardelor europene. Capacitatea este pentru circa 100 persoane.

Troleibuzele vor fi livrate începând cu luna februarie, în patru tranşe. Ultimele vor fi aduse în luna mai. Perioada de exploatare pentru unităţile de transport este de circa 15 ani. Costul pentru un troleibuz este de 175 mii euro.

"BELKOMMUNMASH" este  unul dintre cei mai mari producători pe teritoriul CSI de transport electric urban. Grupul de lucru din cadrul Primăriei a avut de ales între 5 companii care au participat la tender: din Rusia - Russia Buses-GAZ Group, Belarus - BELKOMMUNMASH & Carpat Belaz Service Minsk şi Ucraina - Laz, VMZ Group, Trolza Market.

Culoarea unităţilor de transport încă nu a fost stabilită, însă producătorii au câteva propuneri: alb, oranj şi nuanţe deschise de verde sau albastru.

Amintim că pentru procurarea celor 102 troleibuze, Primăria s-a împrumutat cu circa 10 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii. Totodată, 3 milioane euro au fost acordate sub formă de grant de către Uniunea Europeană şi 0,7 milioane sub formă de asistenţă tehnică.





Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: