Sergiu Mocanu prezintă imagini cu averile de milioane de euro a şefilor de direcţii din cadrul CCCEC. VEZI FOTO

miercuri, 3 noiembrie 2010

Sergiu Mocanu prezintă imagini cu averile de milioane de euro a şefilor de direcţii din cadrul CCCEC. VEZI FOTO
Foto: Colaj UNIMEDIA

Case cu 3 nivele, terenuri de sute de metri pătraţi, maşini de lux, şi business-uri evaluate la milioane de euro. Este vorba de cinci şefi de direcţii din cadrul cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, care au vârsa medie de 36 de ani, vechimea în muncă de 14 ani şi care au averi de milioane. Despre aceasta au vorbit astăzi, 3 noiembrie, membrii Partidului pentru Neam şi Ţară, în frunte cu Sergiu Mocanu. Mai mult, Mocanu a prezentat şi imagini cu averile şefilor din cadrul CCCEC care, spune liderul PpNT, sunt oamenii lui Plahotniuc.

Mocanu se întreabă "de unde, cu un salariu de 3500 de lei poţi să-ţi ridici o casă de milioane". Acesta a menţionat că omul de afaceri Vlad Plahotniuc a dotat Secţia Secrete din cadrul CCCEC cu cel mai performant aparataj de ascultare a telefoanelor. "Cei mai bogaţi oameni din ţară intră în vizorul lor, sunt supuşi investigaţiilor, iar mai apoi averile lor sunt preluate", a adăugat Sergiu Mocanu.


Echipa lui Sergiu Mocanu a prezentat detalii despre fiecare cobaborator al CCCEC în parte, astfel:

1. Viorel Chetraru, directorul CCCEC, 36 de ani, vechimea în munca de 14 ani, venituri legale de 50 de mii de euro pentru activitatea de 14 ani - casă cu 3 nivele, suprafaţa 400m2, situată pe str. Academician Natalia Gheorgiu 32, preţul de piaţă - peste un milion de euro.
Casă în construcţie pe 2 loturi, oraşul Codru, str. Popov, împreună cu alte bunuri, maşini, loturi, mobilă cu o valoare totală de 3 mln euro.

2. Sârcu Valeriu, şeful Direcţiei Serviciului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, 47 ani, vechimea în muncă 25 ani, venituri legale 80 mii euro - casă cu 3 nivele, suprafaţa 300 m2 în oraşul Codru, str. Soarelui 117. Casă cu 1,5 nivele în oraşul Hânceşti, maşini de lux, apartamente şi business cosmetelogic, mobilă de lux  - valoarea depăşeste 4 mln euro.

3. Tulbure Ştefan, şef adjunct al Direcţiei Generale pentru Combaterea Crimelor Economice, 36 ani, vechimea în muncă 14 ani, venituri legale de 45 mii euro - casă cu 3 nivele în Băcioi pe o suprafaţă de 500m2, maşini de lux, animale exotice - valoarea 2 milioane de euro.

4. Tabarcea Marcel, şeful Direcţiei Crime Economice, 36 de ani, vechimea în muncă 14 ani, venituri legale 45 mii euro - casă cu 2 nivele în oraşul Codru, maşini de lux - valoarea totală peste un mln de euro.

5. Calev Anatol - şef adjunct al Direcţiei Crime Economice, 36 ani, vechimea în muncă 14 ani, venituri legale 45 mii euro - casă cu un nivel, suprafaţa de 150 m2 în oraşul Codru, apartament în casă de lux, afaceri în domeniul reclamei, crescătorie de peşte, imobiliare, automobil de lux - valoarea totală de 2 milioane de euro.

Mocanu a declarat că nu a fost foarte greu să facă rost de aceste informaţii, bunurile fiind înregistrate chiar pe numele persoanelor vizate, doar unul din ele utilizând numele fratelui în acest sens.

Membrii Partidului pentru Neam şi Ţară s-au referit şi la alte persoane din cadrul CCCEC: Ciorbă Iurie - director-adjunct al Direcţiei generale combaterea crimelor economice , Zumbreanu Bogdan - directorul adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală din cadrul CCCEC, Suhan Aurel, Stoina Iurie, însă despre care încă nu au reuşit să se documenteze.

Mocanu a menţionat că anume această echipă, formată din 9 persoane au asigurat omului de Afaceri Vlad Plahotniuc preluarea hotelului Codru, Hotelul Naţional, Victoriabank, frecvenţele de televiziune, iar liderul Partidului Democrat, Maria Lupu, este complicele acestora.

Solicitat de UNIMEDIA, CCCEC a menționat că va veni cu o declarație de presă în acest sens.







sursa: Unimedia

0 Comments: