Oficialii clubului Universitatea Craiova au amenajat în faţa sediului un loc unde Păunescu poate fi omagiat. Suporterii s-au înghesuit!

vineri, 5 noiembrie 2010

Oficialii clubului Universitatea Craiova au amenajat în faţa sediului un loc unde Păunescu poate fi omagiat. Suporterii s-au înghesuit!
Foto: prosport.ro

Oficialii clubului Universitatea Craiova au amenajat în această după-amiază, în faţa sediului clubului, un loc unde oricine poate aprinde o lumânare în memoria lui Adrian Păunescu.


Primii care au dorit să-i aducă un ultim omagiu poetului au fost membrii galeriei Universităţii. "Adrian Păunescu a însemnta totul pentru Universitatea. Fără el, Universitatea era într-un grup cu Farul, FC Argeş, care nu s-au putut lupta cu sistemul comunist. A fost cel care a creat barajul între Universitatea şi echipele departamentale. Toată lumea ştie ce greu era în acele timpuri să faci performanţă", a declarat Gabi Blondu, liderul galeriei oltene.

Printre cei care au aprins o lumânare s-a numărat şi fostul fotbalist din echipa de aur a Ştiinţei, Aurică Beldeanu. "Sunt trist, nu credeam că se poate duce în ceruri aşa devreme. Adrian Păunescu a fost pentru Universitatea un mare om. A făcut multe pentru ea, alături de Ştefan Andrei au fost singurii aproape de echipa asta în acele vremuri. Adrian Păunescu trăieşte, pentru că poezia lui va fi nemuritoare. Am amintiri plăcute cu dânsul. Înainte de meciul cu Benfica am cântat pe scenă alături de dumnealui", a declarat Beldeanu.

Menţionăm că regretatul poet este autorul celor mai frumoase imnuri din fotbalul românesc, cel al Universităţii Craiova şi cel al Rapidului.


0 Comments: