(video) Chevrolet va dezvolta un nou concept EN-V

duminică, 16 octombrie 2011

(video) Chevrolet va dezvolta un nou concept EN-V
Foto: autobook.ro

Chevrolet a anuntat ca a inceput sa lucreze la un nou concept EN-V ce reprezinta viziunea GM asupra vehiculelor de transport personal cu zero emisii de CO2.


Primul concept electric cu doua locuri destinat zonelor urbane a fost prezentat la Shanghai Expo 2010, iar acum, noua versiune propune o serie de noi dotari precum climatizare si spatiu de depozitare, plus poate fi condus in orice conditii.


Chris Perry, vicepresedinte global Chevrolet Marketing and Strategy, a declarat ca "pana in 2030, mai multe de 60% din cei 8 miliarde de oameni vor locui in zone urbane [...] Chevrolet EN-V reprezinta o posibila solutie pentru clientii ce traiesc in zonele unde alternativele de transport sunt necesare."

Chevrolet EN-V Concept (Electric Networked-Vehicle) este un vehicul cu zero emisii de CO2 alimentat de un set de baterii litiu-ion, ce pot fi reincarcare de la orice priza standard, si care poate parcurge cel putin 40 de km cu o singura incarcare.

Chevrolet EN-V imbina tehnologia GPS cu comunicatia vehicul-vehicul si cu tehnologiile Distance-Sensing, putand fi condus atat manual, cat si autonom. Sistemele masinii ofera mobilitate persoanelor ce nu pot conduce un vehicul, iar sistemul de comunicatie poate reduce numarul de accidente si de asemenea, masina poate gasi mult mai usor un loc de parcare.



0 Comments: