Muruianu își încearcă din nou norocul

luni, 17 octombrie 2011

Muruianu își încearcă din nou norocul
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Ion Muruianu din nou s-a înscris la concursul privind suplinirea funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție. Împreună cu acesta va candida și judecătorul Moldovei la CEDO, Mihai Poalelungi. Despre aceasta a declarat astăzi, 17 octombrie, Nicolae Timofti, președintele Consiliului Suprem al Magistraturii.


La concursul din februarie s-au înregistrat cinci persoane. Ulterior, trei și-au retras candidatura. Totuși, alegerea președintelui CSJ a eșuat din cauza că niciunul din cei doi candidați, Larisa Botezatu și Ion Muruianu nu au acumulat numărul necesar de voturi. Atunci, șapte din cei nouă membri ai Consiliului Superior al Magistraturii prezenți la ședință s-au abținut de la vot, iar doi au votat pentru judecătorul CSJ, Raisa Botezatu. 


De menționat că la 5 iulie Parlamentul l-a demis pe Ion Muruianu din funcția de președinte al CSJ pentru a doua oară, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Însă, Curtea Constituțională a declarat necostituțională decizia Parlamentului, iar Ion Muruianu a fost restabilit la funcția de președinte al CSJ.

UNIMEDIA menționează că după ce Muruianu a revenit la CSJ, judecătorul Raisa Botezatu, care a asigurat interimatul funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție, și-a dat demisia. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: