(foto) „Frunţile bombate”, noua modă EXTREMĂ din Japonia

luni, 17 octombrie 2011

(foto) „Frunţile bombate”, noua modă EXTREMĂ din Japonia
Foto: vicestyle.com

În ultimii ani, printre tinerii din Japonia a devenit la modă să-şi injecteze infuzii saline în frunte, pentru a-şi modifica temporar înfăţişarea. Astfel, se nasc "frunţile bombate" (bagelhead), un fenomen underground şocant, despre care nu foarte multă lume este dispusă să vorbească.


Totuşi, fotograful şi jurnalistul Ryoichi Keroppy Maeda s-a documentat obsesiv despre acest subiect şi a acordat un interviu portalului Vicestyle.com.


"În 1995, am început să lucrez la o revistă despre tatuaje, piercing şi alte modificări ale corpului. Însă lucrurile extreme au apărut mai târziu, când internetul s-a răspândit în Japonia. La început, doar mafia niponă îşi făcea tatuaje, dar, când a apărut accesul la informaţii, a început nebunia", explică Maeda.

El este cel care a adus moda implanturilor cu infuzii saline în Japonia, în 2007. "Metoda e simplă: se injectează soluţia pentru aproximativ două ore şi se absoarbe până a doua zi de dimineaţă. Ne place să fim ciudaţi pentru o noapte", spune jurnalistul.

Efectul se obţine foarte simplu: doritorii trebuie doar să apese cu un deget pe frunte, în momentul în care le e injectată infuzia salină, explică Maeda.

Maeda spune că procesul e perfect reversibil şi că implanturile nu lasă urmări. "Pielea niciunui pacient nu a început să atârne după intervenţie, toţi au revenit la normal la o zi după infuzie", spune japonezul.

"Frunţile bombate" merg de obicei la propriile petreceri, dar uneori ajung şi în cluburi "normale", a mai precizat jurnalistul.

 
 
 
 



0 Comments: