Vijeliile mătură toată ţara

vineri, 8 aprilie 2011

Vijeliile mătură toată ţara
Poză simbol

Vântul năpranic de până la 25-27 m/s face ravagii în toată ţara. Mai multe localităţi au rămas fără curent electric, după ce mai mulţi arbori au căzut pe liniile de înaltă tensiune. Prognozele meteorologilor nu sunt nici pe departe îmbucurătoare, aceştia au prelungit şi pentru  duminică, 10 aprilie, avertizarea de cod portocaliu pentru mai multe raioane ale republicii - se prevăd intensificări ale vântului din Nord-Vest.


Cele mai afectate raioane sunt Hânceşti, Ialoveni, Orhei, Anenii Noi, Călăraşi, Cimişlia şi Cantemir, aici peste 30 de sate au rămas fără lumină. În Capitală zeci de panouri şi arbori au fost doborâţi de vijelie. 

Totodată, sinopticienii au anunţat că astăzi, 9 aprilie, se vor înregistra averse, cerul va fi acoperit de nori şi vremea posomorâtă. În următoarele zile vremea continuă să se răcească. Maxima zilei de sâmbătă va fi de 13°C în Sud şi de 8°C în Nordul ţării. În Capitală se vor înregistra temperaturi de până la 11°C. Pentru ziua de duminică, sinopticienii prognozează temperaturi de până la 9°C. Temperaturile vor începe să crească de săptămâna viitoare.

În acest context, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vine în atenţia cetăţenilor cu îndemnul de fi mai prudenţi şi de a evita utilizarea focului deschis la nimicirea gunoaielor şi a vegetaţiei uscate, deoarece arderea acestora în condiţii de vânt puternic duce la răspândirea cu repeziciune a focului pe suprafeţe extinse, care pot provoca prejudicii impunătoare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: