ANRE pregăteşte terenul pentru anunţarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali

joi, 7 aprilie 2011

ANRE pregăteşte terenul pentru anunţarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali
Foto: lideruldeopinie.ro

După modelul urmat anterior aprobării tarifelor majorate la gazele naturale, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică îşi pregăteşte terenul pentru anunţarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali. Aceasta, în contextul în care preţul de achiziţie al energiei electrice s-a majorat de la 1 aprilie curent


Astfel, după ce a organizat un seminar pentru jurnalişti privind aspecte legate de formarea tarifelor la energia electrică livrată consumatorilor finali, ANRE organizează o şedinţă de audieri publice cu operatorii reţelelor de distribuţie RED Union Fenosa, RED Nord şi RED Nord – Vest.

Şedinţa este planificată pentru mâine, 8 aprilie, la ea fiind invitaţi reprezentanţi ai structurilor de stat, patronatelor, sindicatelor şi asociaţiilor de protecţie a consumatorilor. În cadrul audierii, RED Union Fenosa, RED Nord şi RED Nord – Vest îşi vor argumenta solicitările de modificare a tarifelor la energia electrică furnizată consumatorilor finali.

Amintim că ultima ajustare a tarifelor la energia electrică furnizată consumatorilor finali a avut loc în ianuarie 2010. În prezent, RED Union Fenosa aplică consumatorilor conectaţi la reţelele cu nivelul de tensiune 110 kV tariful de 95 bani/kWh, iar celorlalte categorii de consumatori - tariful de 133 bani/kWh. Ceilalţi doi operatori - RED Nord şi RED Nord-Vest - aplică pentru toate categoriile de consumatori tariful de 143 bani/kWh.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: