Majorarea prețurilor tot mai mult sperie moldovenii

joi, 7 aprilie 2011

Majorarea prețurilor tot mai mult sperie moldovenii
Foto: UNIMEDIA

După ce în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe majorări la tarife, moldovenii au început să se teamă la propriu de acest fenomen. Astfel, creșterea prețurilor și boala constituie cele mai mari motive de frică ale populației Republicii Moldova. Aceste constatări au fost făcute în cadrul unui sondaj de opinie realizat de către  IMAS Chișinău la comanda IDIS Viitorul.


Potrivit datelor statistice, cca 86% din cei 1507 de respondenți consideră că boala și creșterea prețurilor constituie cele mai mari motive de frică, iar 84% se îngrijorează pentru viitorul copiilor.

În pofida acestui fapt, datele statistice arată că cca 65% din respondenți se uită optimist spre viitor în timp ce doar 19% sunt mai rezervați în ceia ce privește viitorul.

Sondajul a fost efectuat de către IMAS Chișinău la comanda IDIS Viitorul. Acesta a fost realizat în perioada 6-27 martie 2011, pe un eșantion de cca 1500 de persoane de peste 18 ani. Studiul a fost efectuat în 112 localități din țară și are o marjă de eroare de +/- 2,5%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: