(foto) Show cu deputați și cuvinte "spurcate" în Parlament: Petkov eliminat din sală

joi, 7 aprilie 2011

(foto) Show cu deputați și cuvinte
Foto: UNIMEDIA

(UPDATE 12:23) Fracțiunea PCRM a părăsit sala, după ce propunerea acestora de a încheia ședința nu a fost votată. Comuniștii au amintit speakerului Marian Lupu că atunci când deputatul comunist, Grigore Petrenco a fost tras de urechi de către deputatul PLDM, Grigore Belostecinic, ultimul nu a fost avertizat și nici eliminat din sală. „Astăzi am blocat tribuna, data viitoare vom bloca prezidiul”, a spus deputatul PCRM, Iurie Muntean.

După ce deputatul comunist Alexandr Petkov a ofensat-o pe viceministra Educației, Tatiana Potâng, în cadrul comisiei parlamentare pentru cultură, numind-o „idioată”, fracțiunea PLDM a solicitat ca Petkov să-și ceară scuze în plenul Parlamentului.


Comunistul, însă, nu a ezitat să-i numească idioți încă odată pe toți angajații Ministerului Educației, explicând că se exprimă în termenii lui Dostoievschi. Declarația acestuia a stârnit nemulțumirea deputatului liberal, Mihai Ghimpu, care a cerut eliminarea lui Petkov din sala Parlamentului.

„Eu propun să-l dăm afară, că plouă, să se mai răcorească, să știe să-și aleagă vorbele, că nu este la NIT sau Omega ceea a lui. Am vrut mai întâi lui Dodon să-i propun să plece în cosmos, dar acum îi spun lui Petkov să zboare în cosmos împreună cu idioții lui Dostoievschi. Ce are Dostoievschi cu idiotismul din capul lui?”, s-a întrebat retoric Ghimpu.

Liberalul a insistat ca propunerea sa să fie supusă votului. „Injuriile nu fac față la nimeni, vorbe spurcate poate oricine să le pronunțe, cu vorbele deștepte este mai greu”, a conchis Lupu. Cu votul a 54 de deputați, propunerea de a-l elimina pe Petkov din sală a fost adoptată.

În rezultat, fracțiunea PCRM s-a ridicat în picioare și a venit lângă tribuna centrală, blocând ședința Parlamentului. Deputatul PD, Dumitru Diacov, a solicitat o pauză de 10 minute.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: