Protest zgomotos în faţa Guvernului

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Protest zgomotos în faţa Guvernului
Poză simbol
Foto: wall-street.ro

Protest în faţa Guvernului. Zeci de şoferi au venit cu maşinile în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a protesta împotriva modificărilor la leagea cu privire la introducerea mijloacelor de transport în Republica Moldova, care prevede că cetăţenii pot utiliza mijlocul de transport cu numere străine pe teritoriul ţării doar pe termen de 90 de zile cumulativ de un an - care începe să decurgă de la momentul primei întrări în ţară.


Peste 30 de maşini cu numere de înmatriculare din Bulgaria, Germania, Italia, Portugalia şi alte state europene se află la această oră în faţa clădirii Executivului. Protestul este unul zgomotos, şoferii claxonează şi scandează împotriva noilor modificări legislative.

Aceste prevederi au intrat în vigoare la 4 aprilie 2011, astfel persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul R. Moldova mijloace de transport auto, indiferent de termenul de exploatare a acestora, doar în cazul în care vor fi declarate prin acţiune şi plasate, pe un termen de până la 90 de zile pe parcursul unui an calendaristic, în regimul vamal de admitere temporară.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: