Bruxelles, Istanbul, Sankt-Petersburg, Varșovia - vezi unde va călători Lupu în următoarele 2 luni

vineri, 8 aprilie 2011

Bruxelles, Istanbul, Sankt-Petersburg, Varșovia - vezi unde va călători Lupu în următoarele 2 luni
Jean Louis Laurens, Director General pentru Democraţie şi Afaceri Politice al Consiliului Europei
Foto: Serviciul de presa al Parlamentului

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, urmează să efectueze un şir de vizite oficiale în mai multe state europene în perioada aprilie-iunie 2011. În cadrul acestora, Lupu va avea întrevederi cu omologii săi din statele pe care le va vizita, dar și cu alte oficialităţi. Pe agenda discuţiilor figurează subiecte de interes comun, aflate pe agenda bilaterală şi internaţională, urmând a fi discutat şi planul deacţiuni în contextul integrării europene a Republicii Moldova, transmite Serviciul de Presă al Parlamentului.


În perioada 9-13 aprilie, Lupu va întreprinde o vizită la Bruxelle, la invitaţia Preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek. În acest context, Marian Lupu va participa la Reuniunea Forului Parlamentar al ComunităţiiDemocraţiilor şi va rosti un discurs despre valorificarea oportunităţilor Parteneriatului Estic şi cooperarea interparlamentară.

La 28-29 aprilie, Preşedintele Marian Lupu se va afla într-o vizită oficială în România, după care, la începutul lunii mai, va merge la Istanbul, la invitaţia Preşedintelui Republicii Turcia. Speakerul va participa la Forul parlamentar, organizat de Uniunea Interparlamentară şi Marea Adunare Naţională a Turciei, cu sprijinul ONU.

Lupu urmează să participe la Sankt-Petersburg la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI, în perioada 15-17 mai, iar la sfârșitul lunii mai va participa şi la Summit-ul şefilor de state din Europa Centrală şi de Sud-Est, care se va desfăşura la Varşovia.

Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc în perioada 29 iunie - 1iulie în Muntenegru şi la care vor fi discutate ultimele evoluţii politice şi economice în Europa de Sud-Est, precum şi aspecte din procesul realizării parcursului deintegrare europeană a statelor participante.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: