Ultimă oră! Tănase numit judecător la Curtea Constituțională

vineri, 8 aprilie 2011

Ultimă oră! Tănase numit judecător la Curtea Constituțională
Foto: UNIMEDIA

Ministrul Justiției Alexandru Tănase a fost numit astăzi, 8 aprilie, judecător la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut public la ședința Guvernului de către secretarul adjunct al Executivului, Roman Cazan. 

"Sunt foarte bucuros. Este o decizie a mea şi am motive foarte pertinente, vă comunic puţin mai târziu despre ele. Este o misiune foarte importantă şi cred că ani în şir CC a fost neglijată. Este necesar să intervenim şi acolo", a declarat Tănase la finele şedinţei. 

Astfel, în termen de 30 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Ofical, Tănase trebuie să renunţe la funcţia de ministru. Acesta a mai spus că nu cunoaşte cine îl va substitui. Ministrul a menţionat că legea nu permite cumularea activităţilor politice cu cele de judecător al CC, de aceea în timpul apropiat va pleca din PLDM. Anunţul ar putea fi făcut chiar duminică, în timpul congresului partidului.


Legea prevede că judecătorul CC este numit pentru un termen de 6 ani.

Completul judecătorilor Curţii Constituţionale este următorul: doi judecători, numiţi de Parlament, doi judecători numiţi de Guvern şi doi numiţi de corpul judecătoresc.

De mai mult timp, CC are doar 5 judecători, astfel Alexandru Tănase urmează a fi cel de al doilea judecător desemnat de Executiv.

Amintim că duminică, 10 aprilie, are loc Congresul PLDM, unde se va decide asupra candidaturii formațiunii pentru funcția de Primar al Capitalei. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Ana Rîmbu


0 Comments: