Oleg Onişcenco vrea şefia Capitalei

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Oleg Onişcenco vrea şefia Capitalei
Foto: infotag.md

Un nou candidat s-a înscris în lupta pentru şefia Capitalei. Este vorba despre consilierul municipal Oleg Onişcenco, preşedintele Partidului politic „Casa noastră – Moldova”.  Onişcenco a anunţat ieri, 8 aprilie, că va candida în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în faţa Primăriei Chişinău.


Oleg Onişcenco este preşedinte al Organizaţiei Obşteşti „Casa noastră – Chişinău”din 2004. Mai târziu asociaţia a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei în calitate de partid politic - „Casa noastră – Moldova”

În cadrul alegerilor locale din 3 iunie 2007, Asociaţia Obştească „Casa Noastră Chişinău” a decis să participe la scrutin pe listele Partidului Umanist din Moldova. Atunci preşedintele organizaţiei, Oleg Onişcenco, a dat preferinţă doar funcţiei de consilier municipal, acesta fiind înregistrat pe lista partidului cu numărul 2.

Onişcenco a declarat că dacă va fi ales primar, Chişinăul va deveni un oraş curat şi modern, iar oamenii vor trăi mai bine. Acesta s-a născut în Chişinău în 1976. Are studii superiore juridice, de asemenea, este absolvent al Colegiului de afaceri din Chişinău.

UNIMEDIA precizează că până la moment în cursă s-au înscris Dorin Chirtoacă(PL), Igor Dodon(PCRM) , Valentina Buliga(PD) şi Radu Buşilă(PPCD). Din toate cele patru partide parlamentare, doar PLDM nu a făcut public numele candidatului pentru funcția de primar al Capitalei. PLDM îşi va face public candidatul mâine, 10 aprilie, în urma celui de-al patrulea Congres extraordinar al partidului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: