Furau pe calea ferată și au pus în pericol viețile călătorilor

miercuri, 6 aprilie 2011

Furau pe calea ferată și au pus în pericol viețile călătorilor
Foto: stopco2.ro

Trei tineri din raionul Ocnița, vrând să facă rost de niște bani, au dezamblasat câteva mecanisme de frânare a trenurilor. Aceștia însă nu s-au gîndit că sustragerea dispozitivelor de frânare ar putea provoca accidente pe calea ferată, cu implicarea trenurilor de pasageri.


După ce a fost înregistrat furtul componentelor din infrastructura feroviară, angajaţii Comisariatului de poliţie în transport din Ocniţa au reţinut trei tipi, în vârstă de 25, 29 şi 30 de ani, locuitori ai raionului Ocniţa. Aceştia au fost surprinşi de oamenii legii în flagrant, când intenționau să sustragă dispozitivele de frânare de la vagoanele marfare ale unui tren ce staționa.

Audiaţi de poliţişti, tipii au recunoscut că au sustras bunurile pentru a le comercializa. Ca urmare a percheziţiei efectuate, asupra celor trei au fost depistate ustensile necesare pentru dezasamblarea mecanismelor ţintite.

Serviciul de presă al MAI menționează că lipsa acestor dispozitive a fost depistată la timp, fiind imediat sistată circulaţia trenurilor pe această linie. Astfel, s-a reușit evitarea unei tragedii  pe linia de bază a căii ferate pe care circulă trenuri de pasageri şi marfare, inclusiv cele internaţionale.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20000 lei sau cu închisoare de până la 4 ani. Oamenii legii au stabilit că, anterior aceștia au fost judecați pentru infracţiuni similare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: