„Lumina de Paşti” va fi mai scumpă. ANRE anunţă săptămâna viitoare noile tarife la energia electrică

vineri, 8 aprilie 2011

„Lumina de Paşti” va fi mai scumpă. ANRE anunţă săptămâna viitoare noile tarife la energia electrică
Poză simbol
Foto: epochtimes-romania.com

Reuniţi astăzi în cadrul unei şedinţe de audieri publice, organizată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, furnizorii de energie electrică RED Union Fenosa, RED NORD şi RED NORD-VEST şi-au prezentat şi argumentat solicitările privind majorarea tarifelor pentru consumatorii finali. Vezi ce pretenţii au avut furnizorii de lumină şi dacă acestea vor fi satisfăcute de către ANRE.


Astfel, Union Fenosa solicită ANRE-ului majorarea tarifului la energie electrică cu 12 bani, adică până la 145 bani/kWh. RED NORD a cerut Agenţiei o creştere a tarifului la lumina furnizată cu 10 bani, până la 153 bani/kWh, iar RED NORD-VEST - cu 17 bani, adică până la 160 bani/kWh. Menţionăm că RED NORD-VEST a redus din pretenţii chiar în cursul şedinţei, acest furnizor solicitând iniţial o majorare cu 22 bani.

Directorul general ANRE, Victor Parlicov, susţine că solicitările de majorare a tarifelor ale celor trei furnizori de energie electrică nu vor fi aprobate de către Agenţie integral. Potrivit lui Parlicov, noile tarife la lumină vor fi anunţate oficial săptămâna viitoare.

Amintim că ultima ajustare a tarifelor la energia electrică furnizată consumatorilor finali a avut loc în ianuarie 2010. Actualele majorări de tarife vin ca urmare a faptului că de la 1 aprilie curent, energia electrică este livrată Republicii Moldova la un preţ de achiziţie de 6,1 cenţi/Kwt, în creştere cu 11% faţă de preţul vechi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: