9 aprilie - Concursul Naţional "Tinere Talente"

joi, 7 aprilie 2011

9 aprilie - Concursul Naţional
Foto: muzicaclasica.com

Concursul Naţional "Tinere Talente" se va desfăşura pe data de 9 aprilie 2011, în incinta Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”. Scopurile principale ale organizării acestui concurs sunt de a populariza genurile de artă academică (muzică, arta teatrală, arta plastică) şi promovarea tinerelor talente de valoare.


Evenimentul se va desfăşura în două etape, etapa de preselecţie (februarie-martie) şi etapa finală 9 aprilie curent la compartimentele: Arta muzicală- Instrumente cu corzi: (violine, violă, violoncel, contrabas), Arta teatrală - Studiu scenic (pantomimă), poezie sau Monolog din dramaturgia clasică sau contemporană, Arta plastică - Lucrare axată pe un subiect din realitatea secolului XXI.

În concurs participă 108 instituţii de învăţământ artistic extraşcolar, la două categorii de vârstă până la 12 ani şi mai mari de 12 ani.

Concursul va fi organizat de Ministerul Culturii, în colaborare cu Cabinetul Metodic din cadrul Colegiului „Ştefan Neaga” şi Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeala”.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: