Lecţii privind „Combaterea şi prevenirea torturii” organizate în toate instituțiile de învățământ

joi, 7 aprilie 2011

Lecţii privind „Combaterea şi prevenirea torturii” organizate în toate instituțiile de învățământ
Foto: stoptortura.dejure.md

Astăzi, 7 aprilie 2011, în instituţiile de învăţământ de toate nivelele au fost organizate lecţii cu genericul „Combaterea şi prevenirea torturii”. Orele fac parte din Programul de acţiuni al Guvernului Republicii Moldova privind consemnarea evenimentelor din aprilie 2009.


Potrivit serviciului de presă al MAI, lecţiile pe marginea tematicii vizate au avut loc cu studenţii facultăţilor de Drept, Securitate şi Ordine Publică ale Academiei „Ştefan cel Mare”, cu cadeţii Liceului „Sf. Gheorghe”, efectivul Colegiului de poliţie „Dimitrie Cantemir”, Institutul de formare profesională continuă şi cercetări ştiinţifice aplicative.

Acelaşi curs de lecţii a fost prezentat, de către angajaţii Direcţiei generale poliţie ordine publică, în instituţiile de învăţământ superior din mun. Chişinău, conform unui plan aprobat de comun cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor şi Tineretului din Moldova.

Lecțiile au fost organizate cu scopul de a consolida capacităţile instituţionale, pentru asigurarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: