Credite pentru viticultori şi vinificatori din banii BEI

vineri, 8 aprilie 2011

Credite pentru viticultori şi vinificatori din banii BEI
Poză simbol
Foto: cotidianul.ro

Viticultorii şi vinificatorii vor putea accesa credite, la dobânzi reduse, în valoare totală de 75 de milioane de euro. Banii vin din partea Băncii Europene de Investiţii, iar acordul de finanţare a fost ratificat ieri de către Parlament, scrie serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.


„Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru plantaţiile de vii, procesul de producţie a vinului, dar şi pentru industriile conexe acestei industrii. Adică pentru tot ce este nevoie pentru producerea vinului de calitate”, a menţionat ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, în cadrul şedinţei Legislativului.

Producătorii, selectaţi prin concurs, vor beneficia de credite la o rată a dobânzii de 5,5%. Banii nu vor putea fi utilizaţi pentru acoperirea datoriilor la bănci sau pentru procurarea terenurilor.

Amintim că acest program de creditare este acoperit de cele 75 milioane de euro, pentru care RM a încheiat cu BEI un contract de împrumut în noiembrie anul trecut. Împrumutul va fi acordat pe o perioadă de 12 ani, cu termen de graţie de 12 ani şi rata dobânzii variabilă, care nu va depăşi nivelul de 3%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: