Smirnov se gândește cum să plătească pentru gazul rusesc

miercuri, 6 aprilie 2011

Smirnov se gândește cum să plătească pentru gazul rusesc
Foto: Serviciul de Presa al administratiei de la Tiraspol

Șeful administrației de la Tiraspol, Igor Smirnov, se gândește cum să plătească pentru gazul rusesc. Asta după ce ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a anunțat că datoriile istorice ale Transnistriei vor fi separate de cele ale Republcii Moldova. Smirnov a convocat, ieri, 5 aprilie, o ședință cu participarea miniștrilor economiei și finanțelor, pentru a discuta mecanismul de livrare și modalitățile de plată pentru combustibil.


„În legătură cu faptul că trecem la încheierea contractelor directe de livrare cu concernul rus Gazprom, s-a discutat mecanismul de livrare și posibilitățile de plată pentru combustibilul primit”, se spune într-un comunicat oficial al administrației de la Tiraspol.

Amintim că anterior, Lazăr a anunțat că datoriile Transnistriei pentru gazul rusesc, care constituie 2,2 miliarde de dolari, vor fi separate de datoriile Republicii Moldova și urmează a fi preluate de administrația de la Tiraspol. La o înțelegere în acest sens au ajuns Guvernul Republicii Moldova și concernul rus Gazprom. Activele și datoriile Moldovagaz urmează a fi separate, iar Tiraspolul urmează să încheie contracte separate cu Gazprom și să plătească pentru gazul consumat.

Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

Hop Over To Here

Here is my web blog :: filing bankruptcy in florida
My page > bankrupty law

Anonim said...

Article Marketing: False Top quality Imitation Popularity

Also visit my site; leads for lawyers
My web site ... leads for lawyers