Roșca: Filat și Chirtoacă să se ia de guler și să meargă la Procuratură

miercuri, 6 aprilie 2011

Roșca: Filat și Chirtoacă să se ia de guler și să meargă la Procuratură
Iurie Roșca
Foto: UNIMEDIA

Fostul președinte al PPCD, Iurie Roșca, consideră că principalul vinovat de ce s-a întâmplat la 7 aprilie 2009 este actualul premier Vlad Filat. Potrivit lui, el, Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă sunt cei care au chemat oamenii în stradă. 

"Domnul Filat se face că nu știe ce se întâmplă. Să se ia frumușel de guler cu ceilalți și să meargă la Procuratura General să explice de ce a depus cererea de protest și nu a onorat-o. De ce Mihai Ghimpu, care o face pe mortul în popușoi, deputatul simplu care controlează SIS-ul prin intermediul pensionarului Mihai, împreună cu Dorin Chirtoacă, au chemat lumea în stradă pe 7 aprilie și apoi spun că altcineva este vinovat", a tunat Roșca astăzi în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.


Fostul lider creștin-democrat declară că 3 comisii parlamentare s-au înpotmolit în dosarul 7 aprilie - "pentru că cineva blochează ancheta".

În cadrul intervenției sale, Iurie Roșca a făcut analogia 7 aprilie 2009 - 7 aprilie 1989, lăudându-l pe Vladimir Voronin pentru acțiunile de atunci. "Vladimir Voronin are un mare merit. Dacă nu era el pe 7 noiembrie s-ar fi vărsat sânge. Primul adjunct al ministerului de interne, în '89", tovarășul Jukov, striga și îl îndemna pe Voronin să deschidă focul. Dacă nu exista cumpătarea și reținerea acestui om ar fi fost mare vărsare de sânge. La briefingul de astăzi a lui Voronin, spre deosebire de briefingul din aprilie 2009, el nu a mai învinuit România. Cred că a greșit. Fiți atenți la analogia 2005-20009. În 2005, Urechean cu alianța de atunci pregătea lovitura de stat, exact ca cea care s-a produs în 2009. Voronin urma să fie pedepsit în 2005, dar a fost pedepsit în 2009 - asta pentru nesemnarea planului Kozak, dacă vreți să știți", a declarat fostul lider PPCD.

UNIMEDIA amintește că îndată după evenimentele din aprilie 2009, Voronin a acuzat România de implicare în treburile interne ale Republicii Moldova și în organizarea „așa-numitei lovituri de stat”. Până în prezent, nici comisiile parlamentare, dar nicio o altă instituție de drept nu a făcut lumină cu privire la evenimentele din aprilie 2009.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: