Vameşii: Astăzi este dezlegare la mâncat peşte, dar nu la fraude cu peşte

joi, 7 aprilie 2011

Vameşii: Astăzi este dezlegare la mâncat peşte, dar nu la fraude cu peşte
Foto: customs.gov.md

378 kg peşte în stare proaspătă şi 504 kg carne de găină au fost depistate în urma unui control  de rutină de către colaboratorii secţiei fraude vamale a Biroului vamal Bender în comun cu colaboratorii secţiei nr. 2 Anenii Noi a DIF MAI în satul Plop Ştiubei din raionul Căuşeni.


A fost dovedit faptul că transportul de peşte a fost efectuat prin eludarea controlului vamal în posturile vamale interne de control. Evident, şoferul care transporta peştele în condiţii antisanitare, nu avea documentele de însoţire, dar nici certificatele sanitare. 

Totodată, vameşii au stopat forţat un automobilul de model „Audi A6" înmatriculare în R. Moldova. În urma efectuării controlului asupra autoturismului dat, a fost depistate pulpe de găină congelate în cantitate de 504 kg. Marfa a fost procurată din regiunea de est şi introdusă pe teritoriul vamal al R. Moldova cu ocolirea postului vamal intern de control Fîrlădeni, nefiind achitate plăţile vamale.

Produsele confiscate au fost depozitate la un frigider până la adoptarea deciziilor corespunzătoare de către organul-constatator.

UNIMEDIA precizează că astăzi, creştinii ortodosşi de rit vechi sărbătoresc Buna Vestire şi  biserica face dezlegare la peşte. În popor se spune ca cel care va gusta peşte în această zi se va simţi tot anul ca peştele în apa.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: