(video) Japonia ZGUDUITĂ de un nou cutremur de 7.5 pe scara Richter

joi, 7 aprilie 2011

(video) Japonia ZGUDUITĂ de un nou cutremur de 7.5 pe scara Richter
Foto: captura imagini video Youtube

Un nou cutremur în Japonia. Seismul s-a produs în jurul orei locale 23.32, în apropierea coastei estice a insulei Honshu, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit USGS. Iniţial s-a anunţat o magnitudine de 7,4. Epicentrul a fost localizat la 330 kilometri nord-est de Tokyo şi la 66 kilometri de oraşul Sendai, puternic afectat de seismul din 11 martie, de 9 grade, urmat de tsunami. 

Populaţia din prefectura Miyagi a fost sfătuită să părăsească urgent zonele de coastă. Din imaginile transmise de televiziune se poate observa cum clădirile se clatină ameninţător, iar mişcarea telurică s-a simţit şi la Tokyo, scrie realitatea.net


În unele zone din prefectura Miyagi a fost întreruptă alimentarea cu energie la mai multe centrale nucleare ce funcţionează în prezent pe generatoare. Compania TEPCO a dat asigurări că nu există probleme la centrala Fukushima 1, deşi întreg personalul a fost evacuat.

Amintim că pe 11 martie 2011 a avut loc cel mai mare cutremur din istoria Japoniei şi al treilea ca mărime la nivel mondial. Acesta a avut o magnitudine de 9 grade pe scara Richter şi s-a simţit cu precădere în nord-estul ţării.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: