Zece realizări ale „Moldova Agroindbank” în anul 2010

vineri, 11 februarie 2011

Zece realizări ale „Moldova Agroindbank” în anul 2010
maib.md

Cea mai bună bancă a deceniului, centrul de autoservire non-stop, încrederea din partea instituţiilor financiare internaţionale, gestionarea conturilor Fondului Provocările Mileniului, guvernare corporativă, număr record de clienţi. Acestea sunt câteva dintre cele 10 realizări distinctive  ale BC „Moldova Agroindbank” S.A. (MAIB) care au marcat evoluţia băncii şi pieţei bancare din Republica Moldova în anul 2010.


1. MAIB a fost nominalizată de către revista britanică „Finance Central Europe” drept cea mai bună bancă din Moldova, din perioada 2000-2010. Totodată, pentru a patra oară banca este nominalizată ca cea mai bună bancă a anului.

2. MAIB este prima bancă din RM deţinătoare a certificatului de înregistrare internaţională a mărcii comerciale în registrul internaţional al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.

3. MAIB a fost unul dintre cei doi finanţatori ai „Glass Container Prim” - un proiect unic pentru RM, în valoare de 40 milioane de dolari.

4. MAIB a lansat în premieră pentru piaţa bancară din Moldova un nou serviciu ataşat la cardul bancar Visa: cardul cu design individual „Clic Card”. De asemenea, pentru susţinerea medicilor cu spirit antreprenorial, banca a creat pachete de produse creditare specializate pentru medici: „Practic”, „Asociat” şi „Medic”. Un alt produs inovativ creat pentru a recompensa loialitatea clienţilor este cardul de credit “Fidel”. Acest card este destinat clienţilor care dispun deja de un card salarial de la MAIB şi le oferă posibilitatea de a contracta un împrumut.

5. MAIB a inaugurat primul său Centru de autoservire deschis 24 din 24 de ore. Situat în  sectorul Botanica al mun. Chişinău, acesta întruneşte echipament şi tehnologii moderne pentru executarea unui volum mare de operaţiuni bancare de pe piaţa autohtonă, în regim non-stop.

6. În 2010, MAIB a obţinut două linii de creditare: din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC) şi din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Linia de creditare din partea IFC în valoare de 15 mln USD este destinată creditării Întreprinderilor Mici şi Medii (ÎMM). Cea din partea BERD este direcţionată pentru creditarea ÎMM (20 mln euro) şi pentru finanţarea proiectelor de modernizare a sectorului energetic (7 mln euro).

7. MAIB a fost desemnată drept câştigătoare a tenderului pentru dreptul de a administra conturile Fondului „Provocările Mileniului Moldova” creat, în cadrul Programului „Compact”, pentru realizarea proiectelor investiţionale din agricultură şi infrastructură,  în valoare de 262 mln USD, resursele financiare fiind oferite de Corporaţia „Provocările Mileniului” a Guvernului SUA.

8. În 2010, MAIB şi-a sporit cota pe piaţa bancară din Moldova, fortificându-şi poziţia de lider după volumul de credite şi depozite ale persoanelor fizice, precum şi după numărul de carduri bancare active în circulaţie. Banca a încheiat anul 2010 cu rezultate financiare remarcabile – banca a obţinut un beneficiu de 260 mln. lei.

9. În 2010, MAIB a implementat Politica de guvernare corporativă, care a asigurat funcţionarea băncii într-o manieră corectă, o administrare şi un control intern orientat spre transparenţă, responsabilitate şi informare publică corectă.

10. MAIB şi-a încheiat anul 2010  cu un număr record de clienţi pe piaţa bancară din Moldova, care a depăşit cifra de 600 mii. Toate realizările băncii au fost obţinute graţie încrederii pe care i-au acordat-o clienţii.

Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: