Nici măcar să urâm nu ştim…

joi, 10 februarie 2011

Nici măcar să urâm nu ştim…
Foto: stelapopa.unimedia.md

Una dintre ştirile din ultimele zile legată de atitudinea românilor de peste Prut faţă de alţii mi-a trezit interesul, dar şi unele semne de întrebare. După ruşi –„prietenii” tradiţionali -, francezii sunt azi cei mai mari duşmani ai României, arată datele unui sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES). 


Topul duşmanilor României arată astfel: 1. Rusia – 24%, 2. Franţa – 18%, 3. Ungaria – 9%, 4-5. SUA şi Germania – 3%.

Aşadar, Franţa, deşi părea a fi în relaţii cât se poate de bune cu România, până la a bloca accesul acesteia în spaţiul Schenghen, iată că acum primeşte o palmă de avertizare din partea românilor. Nu ştiu ce efect are, dar, oricum… Măcar au reacţionat!

Aici mă gândesc la RM. Oare câţi la sută erau moldovenii cărora li s-a pus pata pe Rusia după ce a impus embargo-ul la vin? Care, se pare că ne ameninţă din nou. Măcar românii din România au reacţionat, aşa cum au putut. Dacă e să ne uităm pe datele sondajelor din ultima vreme, moldovenii nu numai că nu încearcă niciun semn de repugnă faţă de acţiunile ostile ale Rusiei (vezi vinul, scumpirea gazelor, prezenţa ilegală a trupelor ruse, umilinţa la care ne supun etc. etc), dimpotrivă, ei se văd integraţi în UE prin Rusia sau spun că Federaţia Rusă le este cel mai de încredere partener. Repet, repugnă faţă de acţiunile ostile ale Rusiei şi nu faţă de ruşi.

Continuare pe blogul Stelei Popa... 

sursa: Unimedia

0 Comments: