101 asistenți pentru deputați

joi, 10 februarie 2011

101 asistenți pentru deputați
Foto: romanialibera.ro

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat azi, 10 februarie, un proiect de lege care prevedere angajarea a 101 asistenți pentru toți deputații din Parlament.


Potrivit Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, instituirea asistentului deputatului a fost recomandată în mai multe rânduri de diferiți experți și are menirea de a eficientiza activitatea deputaților. Unii deputații și-au exprimat dorința de a vota conștient proiectele de lege și atunci când nu sunt inițiați într-un anumit domeniu, să primească asistența necesară.

Prin același proiect de lege, Aparatul Parlamentului a fost reorganizat în Secretariatul Parlamentului, care va fi condus de un Secretar General numit de Președintele Parlamentului. Totodată, în cadrul Secretariatului vor fi reorganizare un șir de structuri care vor asigura asistență fracțiunilor, comisiilor, conducerii Parlamentului și deputaților în Parlament.

Acest proiect a fost adoptat cu 55 de voturi pro și 41 contra. Deputații comuniști s-au arătat împotrivă instituirii asistentului deputatului, deoarece asistenții ar urma să fie plătiți din bugetul de stat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: