E oficial: Telefoanele Nokia vor merge cu Windows

vineri, 11 februarie 2011

E oficial: Telefoanele Nokia vor merge cu Windows

Nokia şi Microsoft au anunţat astăzi planurile pentru un parteneriat strategic la nivel global, în condiţiile în care sistemul de operare al Nokia nici nu mai contează în piaţă, în faţa Apple şi Android.


"Parteneriatul va crea oportunitatea de a reacţiona rapid cu produse noi", spun oficialii Microsoft. Este exact de ceea ce avea nevoie Nokia, care nu a reuşit să ţină pasul în competiţia cu Apple şi Google pe piaţa de smartphone-uri.

Nokia va adopta Windows Mobile pentru viitoarele smartphone-uri care vor fi lansate în perioada următoare.

De asemenea, motorul de căutare pe Internet al Microsoft, Bing, va opera toate serviciile de căutare Nokia. Microsoft va opera inclusiv anunţurile publicitare în urma căutărilor online efectuate prin intermediul serviciilor şi produselor Nokia.

Nokia Maps va face parte din serviciile de localizare oferite de Microsoft. “Nokia şi Microsoft îşi vor uni forţele şi vor produce un ecosistem fără concurenţa la scară globală. Acum este o cursă în trei", a declarat Stephen Elop, preşedintele şi directorul executiv al Nokia.

Anunţul celor două companii vine la scurt timp după ce Stephen Elop le-a trimis angajaţilor Nokia o scrisoare în care le descria slăbiciunile Nokia şi deplângea faptul că Nokia a pierdut cursa pe piaţa smartphone-urilor, în competiţia cu Apple şi Google.

Sursa: money.ro 

 


0 Comments: