Diaspora noastră în Potugalia: „Dor de casa părintească”

joi, 10 februarie 2011

Diaspora noastră în Potugalia: „Dor de casa părintească”

Două spectacole cu genericul „Dor de casa părintească” au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe 5 și 6 februarie în orașele Lisabona și Portimão din Republica Portugheză, pentru conaționalii noștri care se află la muncă peste hotare. Aproximativ patru ore de cântec, dans și umor au fost oferite de îndrăgiții artiști ai Republicii Moldova Gheorghe Urschi, Mihai Ciobanu, precum și tânăra interpretă de muzică ușoară Mariana Mihăilă.


Scopul organizării acestor evenimente a fost de a aduce bucurie pe chipurile celor care au lăsat acasă părinți, rude, apropiați, și au plecat în lume în căutarea unui viitor mai bun.

Asociația „PRO Diaspora Moldavă” - organizatorii evenimentului, a oferit spectatorilor CD-uri, cărțulii, postere cu autografe ale maeștrilor, iar unii dintre cei mai norocoși au fost și câștigătorii a două bilete gratuite la autocarul cu destinația Lisabona- Chișinău.

De asemenea, cei peste 500 de spectatori din Lisabona, au avut ocazia să admire, înainte de spectacol și o expoziție de pictură a moldoveanului Valeriu Ticu, stabilit de mulți ani împreună cu familia sa, în Portugalia.  

De la eveniment nu au lipsit funcționarii Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia în frunte cu dl. Ambasador, Excelența Sa, Valeriu Turea.

UNIMEDIA precizeză că Asociației Mediatică “PRO-Diaspora moldavă” este o organizație ne-guvernamentală, apolitică care activează în domeniul migrației în vederea informării, sprijinirii, promovării și ajutorării imigranților moldoveni stabiliți în Portugalia.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: