Atentat sângeros comis de un adolescent kamikaze în Pakistan

joi, 10 februarie 2011

Atentat sângeros comis de un adolescent kamikaze în Pakistan
poza simbol
Foto: resboiu.wordpress.com

Cel puţin 31 de soldaţi au fost ucişi şi 40 răniţi, după ce un elev s-a aruncat în aer într-o unitate militară din nord-vestul Pakistanului, la Mardan, relatează BBC.


Atacatorul sinucigaş era un elev care purta o uniformă de şcoală, spun poliţiştii. Adolescentul şi-a detonat centura cu explozibil chiar în timp ce recruţii se aflau la ora de antrenament de dimineaţă.

Atentatul a fost comis la ora locală 8.00 la The Punjab Regiment, una dintre cele mai faimoase unităţi militare din Pakistan, situată în apropiere de graniţa cu Afganistanul.
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Azam Tariq, a revendicat atacul.

Atacurile în care sunt folosiţi adolescenţi pe post de atacatori au crescut în Pakistan. Armata a descoperit mai multe tabere în care sunt antrenaţi să devină atacatori sinucigaşi copii cu vârste între 10 şi 12 ani.

Ca o ironie a sorţii, în 2006, la această unitate a mai avut loc un atentat. 20 de militari au fost ucişi atunci. Zonă controlată de talibani, în ultimii trei ani aici au avut loc mai multe atentate, care au vizat în principal forţele de securitate pakistaneze.

Sursa: evz.ro


0 Comments: