Al Arabiya: Hosni Mubarak a părăsit Cairo

vineri, 11 februarie 2011

Al Arabiya: Hosni Mubarak a părăsit Cairo
emnnews.com

Postul de televiziune egiptean Al Arabiya susţine că preşedintele Hosni Mubarak şi familia sa ar fi părăsit capitala Egiptului. Între timp, protestele continuă în Cairo, unde zeci de mii de oameni îşi exprimă nemulţumirea faţă de menţinerea sa în funcţie.


Preşedintele egiptean Hosni Mubarak şi familia sa ar fi părăsit Cairo către o destinaţie necunoscută, relatează postul de televiziune Al Arabiya, fără a cita sursa informaţiei. Preşedintele şi familia sa ar fi plecat de la o bază militară aeriană din suburbii.

Mubarak a declarat că va transfera prerogativele prezidenţiale noului său vicepreşedinte Omar Suleiman, dar şi-a anunţat intenţia de a rămâne preşedintele ţării până la alegerile din luna septembrie.

Potrivit postului naţional egiptean de televiziune, anunţul preşedintelui înseamnă că Suleiman va fi responsabil pentru politica internă şi pentru cea externă a ţării, în timp ce Mubarak îşi păstrează dreptul de a dizolva Parlamentul şi guvernul şi de a propune amendamente constituţionale.

Discursul lui Mubarak a înfuriat mulţimea de protestatari din piaţa Tahrir, din Cairo, care aştepta demisia şefului statului.

0 Comments: