PLDM a fost primit în familia europeană a creştin-democraţilor, în calitate de membru cu statut de observator

vineri, 11 februarie 2011

PLDM a fost primit în familia europeană a creştin-democraţilor, în calitate de membru cu statut de observator
Foto: UNIMEDIA

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a fost primit în mod oficial în cadrul Partidului Popular European (PPE). Decizia de aderare a fost anunţată în cadrul şedinţei PPE, care a avut loc pe 10 februarie la Bruxelles.


Deocamdată, PLDM a fost acceptat drept membru cu statut de observator al PPE. Acest statut poate fi modificat în dependenţă de statutul Republicii Moldova faţă de UE, în cel de membru asociat sau membru cu drepturi depline.

"Este o realizare remarcabilă a PLDM. Deşi PLDM a apărut recent pe arena politică a Republicii Moldova, am demonstrat că suntem un partener serios, de nădejde, capabil să soluţioneze şi să promoveze interesele poporului pe care îl reprezintă. Noul statut PLDM va permite să participăm în activitatea organelor PPE. Da, nu avem drepturi de vot, însă în rest avem toate deschidere a de a afirma ca partid european", a subliniat liberal-democratul Iurie Leancă, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit acestuia, şi aripa tânără a echipei PLDM şi-a manifestat interesul de a adera la PPE, lucru care se va realiza în viitorul apropiat.

Amintim că PLDM a fost susţinut în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie de către PPE. În cadrul campaniei,  președintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a venit la Chișinău pentru a-i susține pe liberal-democrați.

UNIMEDIA precizează Partidului Popular European este cel mai numeros grup politic din Europa, în care sunt prezente 79 partide din 39 de state. PPE are 288 de membri în Parlamentul European. Printre personalităţile acestei formaţiuni se numără cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei, Nicholas Sarkozy, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Menționăm că până la aderarea PLDM la Partidul Popular European, PPCD era unicul partid din Republica Moldova care făcea parte din PPE, având statut de membru observator din 2005.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: