Parlamentul a aprobat noua componență a CEC

vineri, 11 februarie 2011

Parlamentul a aprobat noua componență a CEC
Foto: moldova.md

Parlamentul a aprobat noua componență a Comisiei Electorale Centrale. Deputații au votat unanim pentru desemnarea celor 8 membri ai CEC: Iurie Ciocan, Vasile Gafton, Ștefan Creangă - din partea PLDM, Vadim Moțarschi, Igor Vremea, Alexandru Simionov - din partea PCRM, Ștefan Urâtu - din partea PL și Svetlana Guțu - din partea PD. 

Membrii desemnați au jurat în fața plenului să respecte legile Constituției, să apere drepturile fundamentale ale cetățenilor, să îndeplinească cu onoare și fără părtinire atribuțiile care le revin prin funcție și să nu facă declarații politice pe parcursul validității mandatului.

Al 9-lea membru al Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, a fost desemnat printr-un decret prezidențial, ieri, 10 februarie.


„Mă bucur mult că legea oferă libertatea să nu depindem de partidele politice și nici partidele să nu-și poată extinde influența asupra noastră. Pe parcursul mandatului anterior am dat dovadă de independență și așa va fi în continuare”, a declarat Iurie Ciocan. Acesta a recunoscut că s-a gândit să candideze la funcția de președinte al CEC, însă a menționat că și ceilalți membri CEC au dreptul să facă acest lucru. 

Menționăm că membrii Comisiei Electorale Centrale  nu pot fi afiliați politic. Noul membru al Comisiei, Ștefan Urîtu a precizat că azi va depune cererea de a renunța la calitatea de membru al PL. 

Precizăm că funcțiile de conducere în cadrul CEC vor fi desemnate prin vot de către membrii Comisiei. Iurie Ciocan a menționat că o ședință în acest sens va fi organizată în cel mai apropiat timp.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: