Zahărul s-ar putea scumpi până la 20 lei/kg

joi, 10 februarie 2011

Zahărul s-ar putea scumpi până la 20 lei/kg
timpultau.ro

Preţul zahărului la consumator ar putea să ajungă în perioada vară-toamnă până la 20 de lei/kg, susţin producătorii de zahăr din Moldova. Potrivit companiei "Sudzucker Moldova", pe piaţa Moldovei se înregistrează un flux de zahăr fără precedent şi ne-am putea trezi în situaţia în care să nu mai avem rezerve interne. În aceste condiţii, producătorii solicită Guvernului să interzică temportar exportul de zahăr.


Amintim că ultima scumpire a zahărului a avut loc cu mai puţin de o lună în urmă, când preţul zahărului la producător a crescut până la 12 lei/kg, adică cu 60 de bani. Această scumpire a fost determinată de aceeaşi cauză, volumul mare de zahăr exportat.

Conducerea companiei „Sudzucker Moldova” susţine că dinamica vânzărilor zahărului în Moldova a înregistrat o amploare fără precedent, iar în cazul menţinerii acestor ritmuri ale vânzărilor, stocurile companiei s-ar putea epuiza în luna mai.

Menţionăm că în luna ianuarie curent, în cadrul şedinţei privind problema preţurilor, organizată la Guvern, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Dumitru Godoroja, a menţionat că o cantitate semnificativă de zahăr iese din ţară prin contrabandă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: